Biznis

ASA Banka udružila snage s kompanijom ASEE u kompleksnom projektu migracije i integracije podatka dvije banke u jedan sistem

ASEE u Bosni i Hercegovini se udružio sa ASA Bankom u migraciji podataka iz ASA Banke u ASEE Core Banking System (CBS). Projekat uključuje usluge migracije klijenata i drugih strana iz bivše Sberbank BH. d.d. Sarajevo ASA Banka d.d. sistem uz pomoć ASEE Core Banking rješenja. Nakon migracije, servisiranje migriranih klijenata biće omogućeno ekskluzivno kroz ASEE Core Banking rješenje.

ASEE i ASA Banka d.d. Sarajevo zaključile su i Ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji koji će se prvenstveno fokusirati na migraciju podataka i buduća očekivanja skalabilnosti i podrške za bržu inovaciju i održavanje postojećih proizvoda.

Davor Tomić, član Uprave ASA banke, osvrnuo se na ovu saradnju i rekao: Kontinuirano unapređujemo i razvijamo naše poslovne aktivnosti. Održavanje zadovoljstva naših klijenata i pozitivnog odgovora na naše usluge za nas je jedan od glavnih motivatora i drži nas na putu digitalizacije, daljeg razvoja i napretka. Uspješno okončanje ovako sveobuhvatnog i složenog procesa integracije dvije banke potvrda je kvaliteta i efikasnosti ASA Banke, kao i kompetentnosti i efektivnosti ASEE tima koju smo prepoznali kao pouzdanog i dugogodišnjeg partnera.

Davor Tomić, član Uprave ASA Banke

Ovaj projekat se nastavlja i dalje s namjerom standardizacije poslovanja kroz jednu visoko skalabilnu platformu.

PROČITAJTE I:   Investitor iz Australije uložit će 5 miliona dolara u geološka istraživanja u BiH

„ASEE Core Banking System (CBS) je integrisani bankarski sistem za stanovništvo i pravna lica, dizajniran da podrži banke u veoma dinamičnom okruženju tržišta ili spajanju kompanija u razvoju. Upravo je to bio proces sa kojim se ASA Banka suočila. ASA Banka, sa tradicijom i postojanjem dužom od 60 godina, prepoznatljiva je po svojoj stabilnosti i sigurnosti na bh. tržištu. Izuzetno smo ponosni što implementacijom Core Banking rješenja, kao kompanija, možemo dati mali doprinos njihovom kontinuiranom unapređenju sveobuhvatnih poslovnih procesa”, rekao je Darko Glamočanin, Direktor ASEE u Bosni i Hercegovini.

Darko Glamočanin, direktor kompanije ASEE u Bosni i Hercegovini

 

PROČITAJTE I:   „AS“ zapošljava na poziciji manager prodaje

 

 

Izvor: www.biznisinfo.ba

Zadnje objavljeno