BiH

BHRT: Disciplinski postupak i suspenzija urednice i voditeljice

BHRT: Disciplinski postupak i suspenzija urednice i voditeljice- Informiramo javnost da je generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović danas donio  odluku o pokretanju disciplinskog postupka i suspendirao urednicu u informativnom programu BHT1 Gordanu Dragutinović Mutić i voditeljicu vijesti Zoricu Jorgić do okončanja istog.

Napominjemo, razlog pokretanja disciplinskog postupka i suspenzije je plasiranje neprovjerenih podataka u programima koje imaju za posljedicu uznemiravanje javnosti i narušavanje ugleda i nanošenja štete BHRT-u. Objavljivanjem informacije o presudi Suda BiH u predmetu Senad Džananović i drugi, u informativnim emisijama BHT1 11. Juna došlo je do netačnog i nedopustivog karakteriziranja Armije Bosne i Hercegovine “takozvanom”.

PROČITAJTE I:   Voz "Ćiro" i ove godine vozit će od Višegrada do Mokre Gore

Ovakav način uređivanja i realiziranja vijesti u IP-u BHT1 smatramo teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT-a.

BHRT-a neće tolerirati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a.

Generalni direktor dao je nalog da se ispita i odgovornost urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, te će se o tome javnosti očitovati narednih dana.

Još jednom najoštrije osuđujemo prijetnje novinarima BHRT-a na društvenim mrežama, s obzirom na to da je BHRT-a već poduzeo odgovarajuće korake za utvrđivanje odgovornosti i sankcioniranje kršenja uređivačkih načela.

PROČITAJTE I:   Bingo dodijelio grantove poduzetnicama u okviru projekta "Odvažne i hrabre, to ste vi"

Zadnje objavljeno