BiH

BHRT: Saopćenje za javnost povodom prekida govora Predsjedavajućeg predsjedništva BiH

BHRT želi ovom prilikom pojasniti javnosti zbog čega je došlo do greške u realizaciji i prekida govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a.
Planirano je da govor predsjedavajućeg Komšića bude emitiran u okviru emisije BHT1 uživo.
U realiziranju prijenosa preuziman je signal direktnog kanala agencije Associated press (AP), ali je nakon nekoliko minuta govor predsjedavajućeg Komšića prebačen na drugi kanal AP (pod nazivom “live choice kanal”), a u kanalu gdje je do tada emitirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništava BiH Željka Komšića, planirana je press konferencija predsjednika SAD-a Josepha Bidena, što se dijelom moglo i vidjeti prije prekida prenosa u programu BHT1.
Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo mogli nastaviti s prenosom obraćanja.
Kompletan snimak obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića možete pogledati na web portalu BHRT-a. Snimak cjelokupnog obraćanja smo naknadno preuzeli sa portala UN-a.
Ovom prilikom želimo naglasiti da ne postoji nijedan drugi razlog zbog čega bi u programu BHT1 bio prekinut prenos govora predsjedavajućeg Komšića sa Generalne skupštine UN-a.
Svim gledateljima koji su u emisiji BHT 1 Uživo ostali uskraćeni za prenos cijelog obraćanja, dugujemo izvinjenje.

https://bhrt.ba/komsic-pred-un-om-jedina-vodilja-politickog-razvoja-bih-mora-biti-postivanje-ljudskih-prava/

PROČITAJTE I:   Sutra 23. sjednica Općinskog vijeća Žepče – Žepče Portal

Zadnje objavljeno