Ličnosti

BiH: Josip Pejaković laureat ovogodišnje “Merhametove” nagrade

Poznati bosanskohercegovački glumac i pisac Josip Pejaković ovogodišnji je laureat “Merhametove” tradicionalne godišnje nagrade iz Fondacije “Muradif Ćato”, odlučio je Upravni odbor humanitarne organizacije “Merhamet” MDD, prenosi Anadolija.

Nagrada će Pejakoviću biti uručena na svečanoj akademiji povodom velikog jubileja “Merhameta”, 110. godišnjice od osnivanja, koja će se održati 2. februara u Sarajevskoj vijećnici.

PROČITAJTE I:   Uloge po kojima ćemo pamtiti Sašu Petrovića

Tim povodom, predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac ugostio je Josipa Pejakovića u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu.

“Ponosan sam na nagradu tako značajne organizacije kao što je ‘Merhameta’ i zahvalan što su ljudi u toj organizaciji prepoznali vrijednost mog dosadašnjeg rada. Počastvovan sam i zbog činjenice da su ovu ‘Merhametovu’ nagradu do sada dobile najznačajnije ličnosti u Bosni i Hercegovini i šire”, kazao je Pejaković.

PROČITAJTE I:   I oni su budućnost Tešnja: Braća i doktori – Ajdin i Semir Ibrahimović

Predsjednik “Merhameta” Kenan Vrbanjac čestitao je Josipu Pejakoviću na priznanju, naglašavajući da je on svojim višedecenijskim radom u pozorištu, na filmu, te svojim književnim radom zaslužio da mu se oda priznanje.

Zadnje objavljeno