Ličnosti

Bollywoodska zvijezda Sonu Nigam boravi u Sarajevu

Konglomerat iz Dubaija pod nazivom “Park Group Dubai” (PGD) ovih dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ugostio je svjetski priznate zvanice iz svijeta kulture i biznisa iz Azije, bollywoodsku zvijezdu Sonua Nigama i poduzetnika, predsjedavajućeg grupacije Danube Group, Rizwana Sajana.

Sonu Nigam vodeći je indijski muzičar koji se proslavio svojim pjesmama i regionalnim filmovima u Bollywoodu. Nadaren izvanredno melodičnim glasom i nevjerojatno svestranim talentom, Sonu Nigam može se nazvati jednim od najboljih pjevača Indije novijeg doba. Do danas je otpjevao više od 2000 pjesama na deset različitih jezika.

PROČITAJTE I:   Preminuo mostarski poduzetnik Krešimir Bevanda

Rizwan Sajan je svoje poslovno carstvo iz ničega podigao u više milijardi milijardi dolara vrijedan konglomerat s devet kompanija raspoređenih na 50 lokacija u 10 zemalja, a zapošljava više od 3.600 ljudi. Prema Forbesovoj listi šesti put zaredom zauzeo je sedmo mjesto među 100 najvećih indijskih poduzetnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nigam i Sajan su u Bosnu i Hercegovinu došli pozivom Park Group Dubai koji svojim radom djeluje kao most između investitora između Azije i Bosne i Hercegovine. Fokus PGD je ulaganje u izgradnju građevinskih projekata u narednom periodu, dok na području Ujedinjenih Arapskih Emirata i Pakistana već imaju širok portfolio završenih projekata iz oblasti gradnje luksuznih naselja i impozantnih građevinskih objekata.

PROČITAJTE I:   Sarajka Aida Čopra, doktorica sa diplomama iz Sorbone, Firence i Bona

 “Čast nam je da ovako značajne i uspješne osobe možemo ugostiti u Sarajevu i pokazati im koliko je ova zemlja puna ljepota i prilika za ulaganje. Park Group Dubai je dosad ugostio desetine investitora iz Azije u BiH, koji bi svojom odlukom da pokrenu svoj biznis ovdje učinili veliki doprinos ekonomiji ove zemlje. PGD je dosada uložio u BiH više od pet miliona eura.” – izjavio je predsjedavajući PGD, Iftikhar Yousuf.

Zadnje objavljeno