Ličnosti

Bollywoodska zvijezda Sonu Nigam boravi u Sarajevu

Konglomerat iz Dubaija pod nazivom “Park Group Dubai” (PGD) ovih dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine ugostio je svjetski priznate zvanice iz svijeta kulture i biznisa iz Azije, bollywoodsku zvijezdu Sonua Nigama i poduzetnika, predsjedavajućeg grupacije Danube Group, Rizwana Sajana.

Sonu Nigam vodeći je indijski muzičar koji se proslavio svojim pjesmama i regionalnim filmovima u Bollywoodu. Nadaren izvanredno melodičnim glasom i nevjerojatno svestranim talentom, Sonu Nigam može se nazvati jednim od najboljih pjevača Indije novijeg doba. Do danas je otpjevao više od 2000 pjesama na deset različitih jezika.

Rizwan Sajan je svoje poslovno carstvo iz ničega podigao u više milijardi milijardi dolara vrijedan konglomerat s devet kompanija raspoređenih na 50 lokacija u 10 zemalja, a zapošljava više od 3.600 ljudi. Prema Forbesovoj listi šesti put zaredom zauzeo je sedmo mjesto među 100 najvećih indijskih poduzetnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Nigam i Sajan su u Bosnu i Hercegovinu došli pozivom Park Group Dubai koji svojim radom djeluje kao most između investitora između Azije i Bosne i Hercegovine. Fokus PGD je ulaganje u izgradnju građevinskih projekata u narednom periodu, dok na području Ujedinjenih Arapskih Emirata i Pakistana već imaju širok portfolio završenih projekata iz oblasti gradnje luksuznih naselja i impozantnih građevinskih objekata.

 “Čast nam je da ovako značajne i uspješne osobe možemo ugostiti u Sarajevu i pokazati im koliko je ova zemlja puna ljepota i prilika za ulaganje. Park Group Dubai je dosad ugostio desetine investitora iz Azije u BiH, koji bi svojom odlukom da pokrenu svoj biznis ovdje učinili veliki doprinos ekonomiji ove zemlje. PGD je dosada uložio u BiH više od pet miliona eura.” – izjavio je predsjedavajući PGD, Iftikhar Yousuf.

Zadnje objavljeno