Svijet

Bosanac Selmir Omazić dobio milion dolara na lutriji u Dubaiju

Bosanac Selmir Omazić postao je milioner nakon što je pobijedio na nagradnoj igri u Dubaiju, javili su tamošnji mediji. Kako piše Gulf Today, izvučeno je ukupno šest dobitnika u nagradnoj igri na međunarodnom aerodromu u Dubaiju. Od toga su dvojica dobila po milion dolara, dok su dvojica dobila po automobil, a dvojica po motocikl.

Jedan od dobitnika nagrade od milion dolara je Selmir Omazić, bh. državljanin koji i živi u Bosni i Hercegovini. On je proglašen dobitnikom milion dolara s tiketom broj 2609, u seriji 357, koji je kupio putem interneta 1. aprila 2021. godine.

Riječ je o nagradi Dubai Duty Free Millennium Millionaire’s. Omazić je, kako se navodi, prvi bosanski državljanin koji je osvojio milion dolara od početka ove nagradne igre 1999. godine. On nije bio dostupan za komentar, ali će bez sumnje biti iznenađen kada sazna za svoje novo bogatstvo, navodi Gulf Today.

Šest sretnih pojedinaca dodato je na listu milionera i vlasnika luksuznih vozila uokviru Dubai Duty Free Millennium Millionaire and Finest Surprise promotion u prošlu srijedu na Terminal 3 Dubai međunarodnog aerodroma..

Abdulhakim Alshafei, a 64-godišnji Bahreinac iz Maname, osvojio je milion dolara u Millennium Millionaire seriji 356 sa tiketom broj 2392 koji je kupljen online 21. marta. Otac dvoje djece igra ovu lutriju već četiri godine, a radi kao savjetnik u investicijskoj komisiji u Rijadu, Saudijska Arabija.

Izvučeni su i dobitnici drugih nagrada, Jayan Palakkal, (51) iz Indije, osvojio je BMW 760Li xDrive (Black Sapphire Metallic) automobil, Dean Post (53) iz Južne Afrike Mercedes Benz GLE 53 4M AMG (Polar White)automobil, Muhammad Ali Atara iz Pakistana BMW R 1250 RS (Black Storm Metallic) motocikl, dok je Indijac Hafeezur Rahman osvojio Aprilla RSV4 Factory (Atomico Racer) motocikl.

Zadnje objavljeno