Politika

Bradara će biti imenovana za predsjednicu FBiH na narednoj sjednici Predstavničkog domal

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović tvrdi da će Lidija Bradara biti imenovana za predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je zakazana za utorak, 28. veljače.

– Od tog trenutka će teći daljnje aktivnosti oko uspostave izvršne vlasti u Federaciji. Čini mi se da smo vrijeme koje je bilo predviđeno za to potrošili i krajnje je vrijeme da od idućeg tjedna to završavamo – kazao je Čović u Žepču nakon sastanka s članovima Županijskog odbra HDZ-a Zeničko-dobojske županije.

Čović nije htio komentirati potez kandidata za predsjednika i potpredsjednika FBiH Refika Lende (SDA), koji se nije pojavio na sastanku u vezi dogovora tko će biti predsjednik FBiH.  

Budući da se nisu dogovorili, Čović kaže da postoje institucije Federacije BiH, da je Zastupnički dom PFBiH sada u prilici da imenuje nositelje izvršne vlasti te je izrazio uvjerenje da će se to desiti u utorak.

Komentirajući odluku dvoje ministara HDZ-a, Zlatka Jelića i Tanje Radoš-Kosić da napuste jučerašnju sjednicu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Čović je kazao da je HDZ do kraja zajedno oko svake ideje.

– Uspjeli smo da imamo svoja dva ministra i uvjeren sam da će naši predstavnici štititi naše interese. Tako smo nastupili s partnerima na višim razinama, a pokušaji da se neka podjela napravi je uzalud – zaključio je Čović.

Jelić i Radoš-Kosić napustili su sjednicu kantonalne vlade na kojoj je predložena izmjena Zakona o Vladi ZDK po kojoj bi bila brisana odredba o nacionalnoj zastupljenosti u ovom tijelu izvršne vlasti. Izrazili su i nezadovoljstvo odnosom koalicijskih partnera u ZDK prema HDZ-u.

fena

Izvor: zepce.live

Zadnje objavljeno