BiH

CHIPSY donira golove svim srednjim školama u Bosni i Hercegovini

CHIPSY donira golove

U okviru društveno – odgovorne kampanje „Otvori Chipsy, asistiraj za gol“ svim srednjim školama na teritoriji Bosne i Hercegovine biće donirani kompleti golova za mali fudbal. Donacija brenda Chipsy, kompanije Marbo članice PepsiCo grupe, realizuje se uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine i ima za cilj podsticanje fizičke aktivnosti kroz promociju sporta i rasta i razvoja djece i omladine na principima zdravih životnih stilova. Podršku kampanji „Otvori Chipsy, asistiraj za gol“ dao je i proslavljeni fudbaler i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović.

„Donacijom golova za mali fudbal svim srednjim školama na teritoriji Bosne i Hercegovine želimo da pružimo podršku zdravlju i podstaknemo omladinu da kroz fizičku aktivnost uspostave zdrave navike. Društveno odgovorno poslovanje i briga o zajednici u kojoj poslujemo predstavlja dio PepsiCo poslovne filozofije, a borbu protiv gojaznosti među djecom školskog uzrasta upravo vidimo kao najbolju investiciju u budućnost Bosne i Hercegovine. Donacija koju realizujemo je još jedna u nizu aktivnosti koje sprovodimo kao dio podrške prevenciji gojaznosti kod djece i odraslih“, izjavio je Nuno Pinto Leite generalni direktor kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan.

PROČITAJTE I:   Zahvaljujući dijaspori: U januaru nešto veća potrošnja građana RS-a

Sekretar Ministarsva obrazovanja i nauke u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, Alden Kajtaz, se zahvalio kompaniji Marbo Product na pokazanoj društvenoj odgovornosti i ocijenio je da su golovi nešto što će srednjim školama biti izuzetno korisno.

„Na ovaj način će srednjoškolci u BiH, imati priliku da se aktivno bave sportovima, uživaju u fizičkoj aktivnosti, ali i razvijaju timski duh i fer plej. Također bavljenje sportom je najbolji način da se mladi izbore sa gojaznošću koja je postala jedan od vodećih zdravstvenih problema i u tom uzrastu“ – izjavio je Sekretar Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Alden Kajtaz.

PROČITAJTE I:   Predstavnici Lidla u posjeti Kalesiji, traže lokaciju za objekat od 2.500 m2

Kampanja „Otvori Chipsy, asistiraj za gol“ svojevrstan je nastavak kampanje „Pokaži fudbalsku strast“ u okviru koje je kompanija Marbo Product donirala setove lopti svim osnovnim školama u Bosni i Hercegovini i regionu. Golovi će ovoga puta biti donirani svim srednjim školama u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini.

Zadnje objavljeno