BiH

CIK BiH uskratio pravo kandidovanja na narednim izborima za 15 stranaka

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine izrekla je danas administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidovanja na narednim izborima za 15 stranaka zbog nedostavljanja finansijskih izvještaja za 2020. godinu i onemugućavanja pregleda finansijskih izvještaja u prostorijama stranaka.

Pravo kandidovanja na narednim izborima uskraćuje se Autohtonoj hrvatskoj stranci prava BiH, BH slobodnim demokratama, Demokratskoj obiteljskoj stranci, Građanskoj demokratskoj stranci, Listi za Bugojno, Političkoj organizaciji “Vaš pokret”, Privrednom narednom pokretu BiH, te Savezu komunista Jugoslavije.

PROČITAJTE I:   Održan radni sastanak s predstavnikom Cesta FBiH – Žepče Portal

Na listi od 15 stranaka su i Savez za Stari Grad, Hrvatska stranka prava BiH, Hrvatska seljačka stranka BiH, “Nova alternativa” – Stranka rada i razvoja BiH, Srpska radikalna stranka “9. januar”, Srpski pokret obnove Republike Srpske i Politička organizacija “Nezavisna lista – pozitivna živinička priča”.

Odluke o izricanju administrativne mjere nisu pravosnažne i na njih se može podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke, saopšteno je iz CIK-a.

PROČITAJTE I:   Ovo su novi ambasadori i konzuli Bosne i Hercegovine

Zadnje objavljeno