Sport

Da li se slažete sa timom snova BiH?

Međunarodna federacija za fudbalsku historiju i statistiku izabrala je idealni tim sastavljen od igrača rođenih u Bosni i Hercegovini. Radi se o udruženju kojeg priznaje FIFA.

Fudbalska reprezentacija BiH je najveći uspeh ostvarila 2014. godine, kada je izborila plasman na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a imala je zaista veliki broj talentovanih igrača koji su sa velikim uspjehom branili boje Jugoslavije.

Od igrača koji su aktivni u idealnom timu se našao samo Edin Džeko koji je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, a mjesta u idealnoj postavi nije bilo za Miralema Pjanić, Emira SpahićaZvjezdana MisimovićaVedada Ibiševića, odnosno Sergeja Barbareza, Ivice Osima, Vahida Halilhodžića, Predraga Pašića, Semira Tucea…

“Dream team” Zmajeva bi nastupao u 4-4-2 formaciji. Na golu bi se našao Enver Marić koji je svojevremeno bio najbolji golman Jugoslavije i sigurno jedan od najboljih u Evropi. Odbrana je kombinacija legendi Sarajeva i Željezničara. Sa jedne strane Mirsad Fazlagić i Faruk Hadžibegić, a sa druge Josip Katalinski i Mirsad Baljić.

U veznom redu bi igrali Safet Sušić i Mehmed Baždarević, reprezentativci bivše Jugoslavije. Na desnom krilu bi igrao Hasan Salihamidžić, a na lijevom, legendarni Blaž Slišković. Napad bi predvodili Dušan Bajević i Edin Džeko.

Princ sa Neretve je dominirao 70-ih godina prošlog vijeka u Veležu i reprezentaciji Jugoslavije, dok Dijamant iz Sarajeva već duže od decenije igra na visokom nivou i sigurno je jedan od najboljih napadača svoje generacije.

Zadnje objavljeno