Biznis

Deveta Međunarodna naučno-stručna konferencija “Razvoj poslovanja: 2021”

U Zenici je završena dvodnevna IX Međunarodna naučno-stručna konferencija “Razvoj poslovanja 2021”, u čijem fokusu ove godine je bilo stanje i perspektive digitalne transfomacije poslovanja zemalja Zapadnog Balkana.

I ove godine konferencija „BDC 2021“, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade FBiH i uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke  kroz projekat EU4Business, na jednom mjestu okupila je najeminentnije stručnjake iz oblasti ekonomije i razvoja poslovanja, predstavnike privrednih komora svih nivoa, kao i brojne značajne privrednike iz BiH.

PROČITAJTE I:   Euro-metali Doboj Jug zapošljavaju operatera na apkant presi

Konferenciju u Zenici ove godine vrlo uspješno su organizirali Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici zajedno sa ekonomskim fakultetima iz Beograda, Podgorice, Osijeka, Kragujevca, Sarajeva i Tuzle.

EU4Business je projekat Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH podstiče razvoj ciljanih sektora. Ukupna vrijednost ovog projekta je 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (sa 15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (sa 1,1 miliona eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

 

PROČITAJTE I:   Ovako bi trebao izgledati Olimpijski bazen u Mostaru

Zadnje objavljeno