Svijet

Đoković dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti, odobrena mu viza

Novak Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i odobrena mu je viza za ulazak u državu, te više nema prepreka da nastupi na Australian Openu!

Najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolio koronavirus u decembru, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdili da prebolovani koronavirus nije uslov za ulazak u Australiju već vakcinacija, a s obzirom da je Đoković izjavio da nije vakcinisan, oduzeta mu je viza a on prebačen u imigracioni centar.

PROČITAJTE I:   Proljeće u Istanbulu u znaku tulipana

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti, te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta.

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za srbijanskog tenisera. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

PROČITAJTE I:   Proljeće u Istanbulu u znaku tulipana

Đoković će sada moći nastupiti na Australian Openu koji počinje 17. januara, a na kojem će loviti rekordnu 21. titulu sa Grand Slam turnira.

Zadnje objavljeno