Svijet

Đoković dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti, odobrena mu viza

Novak Đoković je dobio pravnu bitku protiv australskih vlasti i odobrena mu je viza za ulazak u državu, te više nema prepreka da nastupi na Australian Openu!

Najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolio koronavirus u decembru, no po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Savezna vlada i lokalne vlasti u Melbourneu su tvrdili da prebolovani koronavirus nije uslov za ulazak u Australiju već vakcinacija, a s obzirom da je Đoković izjavio da nije vakcinisan, oduzeta mu je viza a on prebačen u imigracioni centar.

PROČITAJTE I:   Evropski parlament proglasio Rusiju državom sponzorom terorizma

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi advokati imali jače argumente od kolega koji su zastupali australske vlasti, te je sudija Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta.

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za srbijanskog tenisera. Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

PROČITAJTE I:   Evropski parlament proglasio Rusiju državom sponzorom terorizma

Đoković će sada moći nastupiti na Australian Openu koji počinje 17. januara, a na kojem će loviti rekordnu 21. titulu sa Grand Slam turnira.