Zanimljivosti

Duh Balkana u Indoneziji

Ambasada BiH u Indoneziji i ove je godine organizirala iftarsko druženje za građane naše, ali i zemalja iz okruženja koji trenutno borave u Džakarti. Inicijator ovog ramazanskog okupljanja balkanaca u dalekoj Indoneziji, ambasador Mehmed Halilović, ističe da je njegova vrijednost neprocjenjiva, posebno zbog pandemije koronavitusa.

– Raduje me što smo se okupili i što je ramazan evo bio i prilika da se ljudi sretnu i druže nakon dugo vremena. Pandemija nam je promijenila navike i veoma rijetko imamo priliku da na ovaj način izrazimo poštovanje jedni prema drugima, rekao je Halilović.

PROČITAJTE I:   Ova tri napitka mogu pomoći u borbi protiv nesanice

– Ovo nije samo druženje. Ovo je više od toga. Ideja ambasadora Halilovića da nas ponovo okupi je odlična, naveo je Ivan Cerović, inače građanin Srbije koji živi radi u Indineziji.

Jednako oduševljena iftarskim druženjem u Džakarti je i Lamija Lagumdžija, Bosanka koja je u Indoneziji ostvarila zavidnu glumačku karijeru.

– Drago mi je da sam ovdje i da sam se susrela sa svim ovim ljudima. Iskreno nisam ni znala da nas ovoliko živi u Indoneziji.

PROČITAJTE I:   Ovo je najprodavaniji automobil na svijetu

Upravo zbog toga, dakle druženja i upoznavanja, organiziranje zajedničkog iftara i zapravo okupljanje balkanskog duha, ova inicijativa ambasadora BiH u Indoneziji je hvala vrijedna. Primjer Mehmeda Halilovića trebao bi biti matrica za ponašanje, ali i življenje zajedništva. Direktno

Zadnje objavljeno