Sport

Džan Imamović treći na EVAGO  SUMMER SHOW 2022.

Veliki uspjeh jahača iz Bosne i Hercegovine u Zagrebu na EVAGO  SUMMER SHOW 2022. proteklih dana je u Konjičkom centru Evago u Zagrebu održan međunarodni turnir u preponskom jahanju EVAGO  SUMMER SHOW 2022, na kojem su nastupili i jahači iz Bosne i Hercegovine.
Jedanestogodišnja članica  KK Vilenjak Visoko, Alamea Lynn Brdar ostvarila je odličan nastup sa svojom kobilom Princess, na utaknicama visine 60 cm, koje je završila perfektno bez kaznenih bodova. Pored Alamee na utakmici visine 60 cm, odličan nastup je imala  predstavnica KK Basquil Sarajevo, desetogodišnja Ajša Kazazović, koja je parkur završila bez kaznenih poena u dozvoljenom vremenu i ostvarila plasman. Naša patnaestogodišnja Iman Muftić, članica KK Basquil Sarajevo je imala jako zapažen nastup sa svojim grlom Oskar na visinama 80 cm i 90 cm, koje je završila bez ijednog kaznenog boda i ostvarila plasman u četiri utakmice turnira. Iman je sa svojim grlom Princ of Cibale uspješno završila parkure od 1 m, 1.05 m i 1.10 m, što je za njen prvi nastup na međunarodnom turniru izuzetan uspjeh i vrijedno iskustvo.
Na kraju ćemo spomenuti i Džana Imamovića, član KK Vilenjak Visoko, koji je sa svojih 16 godina pokazao kako se predstavlja Bosna i Hercegovina u Europi, te je pored uspješnih nastupa sa Princess na utakmicama visine 60 cm i 80 cm bez kaznenih poena ostvario plasman, postigao je izuzetan uspjeh sa svojim grlom Baltazar na utakmici visine 110 cm, osvojivši treće mjesto, što je ujedno i najbolji ostvareni rezultat na toj visini za Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim turnirima u EU.
Treba napomenuti da je po prvi put zapažene rezulatete ostarila i simpatična kobila Princess, koja je uzgojena u Bosni i Hercegovini.   Džan Imamović je učenik Srednje muzičke škole Zenica i Druge gimnazije Zenica. O njemu smo ranije ekskluzivno pisali na Zenicablogu, zbog neobične odluke i poteza, kojim je oduševio cijelu državu – VIŠE NA OVOM LINKU.  
Za veliki rezultat naših takmičara treba se zahvaliti Konjičkom centru Majerling iz Varaždina i treneru Filipu Rožmariću, koji je spremao naše konje i jahače.
PROČITAJTE I:   Gdje gledati Zmajeve protiv Crne Gore?