BiH

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca

U Bosni i Hercegovini stabilno i pretežno sunčano vrijeme preovladavat će do kraja ove radne sedmice.

Za dane vikenda pretežno oblačno sa povremeno slabom kišom očekuje se u Bosni, a na području Hercegovine sunčano uz promjenjivu naoblaku tokom dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Snježni pokrivač zadržat će se samo na visokim planinama. Jutarnji mrazevi mogući su još u utorak, a u srijedu samo na visoravnima i u planinskim predjelima.

PROČITAJTE I:   VIDEO: ZDK dobio Zakon o turizmu

Temperature zraka tokom sedmice u porastu, a za vikend opet nagli pad temperature.

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od minus tri do dva u Bosni, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviše dnevne temperature između 15 i 21 stepen Celzijusa.

Od 18. aprila do 20. aprila pored nešto većeg mraza u ponedjeljak, prognozira se promjenjivo vrijeme sa slabom kišom u centralnim i istočnim područjima. Od 21. aprila prema trenutnim raspoloživim prognostičkim materijalima, izvjesni su kiša i pljuskovi. Više padavina moguće je u zapadnim i južnim područjima zemlje.

PROČITAJTE I:   Nigdje na putovanje i godišnji odmor bez "putne apoteke"

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od minus tri i četiri stepena u Bosni, do osam stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između pet i deset stepeni u Bosni, do 13 u Hercegovini. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature bit će u rasponu od devet do 16 stepeni u Bosni, do 20 u Hercegovini.