Biznis

Evo šta (i gdje) tačno Tibra želi graditi na Čengić Vili

Građani sarajevskog naselja Čengić Vila izjasnili su se protiv izmjena regulacionog plana kojim je predviđena izgradnju novih objekata.

Javna rasprava u Općini Novi Grad održana je 6. februara a izazvala je veliki interes građana.

Nadležni su predstavili izmjene regulacionog plana “Hepok Čengić Vila II” koji podrazumijeva izgradnja zgrada sa sedam, osam i devet spratova. Riječ je o stambeno-poslovnim objektima.  

Foto: BiznisInfo.ba

Predviđena je i izgradnja višespratnih garaža kao i nove ceste kojom bi se povezale ulice Azize Šaćirbegović i Kraljice Jelene.

Zanimljivo je da je vlasnik dijela zemljišta na kojem je predviđena gradnja stambenog kompleksa firma Tibra Pacific iz Kiseljaka u vlasništvu Tihomira Brajkovića, izvještava BiznisInfo.ba.

PROČITAJTE I:   "Ako to ne učinite, ne možete napredovati": Prvi savjet izvršnog direktora Microsofta

Naime, najveći objekat čija je gradnja planirana u ovom naselju je stambeno-poslovni kompleks koji se sastoji od više spojenih objekata, a čija je visina do 9 spratova.

Foto: BiznisInfo.ba

Ovaj kompleks nalazio bi se na zelenoj površini pored ceste kojom prolazi trolejbus, a odmah pored Bosmala (u smjeru Švrakinog sela i Dobrinje).

Tibra posjeduje dio zemljišta upravo na mjestu gdje je planirana gradnja ovog kompeksa.

Tibra, doduše, posjeduje samo dio ovog zemljišta, dok je ostatak u vlasništvu drugih građana, a najveća parcela u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo.

Foto: BiznisInfo.ba

No, već činjenica da Tibra posjeduje dio zemljišta jasno ukazuje na namjeru da baš ova kompanija gradi spomenuti objekat.

PROČITAJTE I:   Na istoku BiH: Investicija od 2,2 miliona KM donosi 90 radnih mjesta

Kako nezvanično saznaje BiznisInfo.ba, Tibra je u međuvremenu pokušavala doći i do okolnih parcela koje su joj potrebne za realizaciju ovog projekta.

Brajković je, podsjetimo, jedan od najvećih graditelja u Sarajevu. Osim naselja Tibra na Stupu, izgradio je i obližnje naselje Bulevar, potom Novu Otoku, a trenutno gradi objekat Avenija kod GRAS-a. Planira graditi i zgradu između hotela Holiday i tržnog centra Alta na Marindvoru.

Izvor: www.biznisinfo.ba

Zadnje objavljeno