BiH

FHMZ: Stabilizacija vremena od nedjelje, sljedeće sedmice sunčano i toplo

FHMZ: Stabilizacija vremena od nedjelje, sljedeće sedmice sunčano i toplo- Nakon nestabilnog vikenda, idućih dana u Bosni i Hercegovini očekuju se stabilnije vremenske prilike, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod u prognozi za period od 8. do 21. juna.

U Bosni će preovladavati oblačno vrijeme a u Hercegovini, uz više sunčanih intervala, bit će i nešto toplije.

Od četvrtka, 10. juna, u Bosni i na sjeveru Hercegovine izvjesni su kraći lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na krajnjem jugu zemlje se očekuje uglavnom djelimično sunčano i stabilno vrijeme. Temperature zraka će biti ugodne i primjerene ovom dobu godine.

PROČITAJTE I:   U BiH nedostaje 50 posto liječnika obiteljske medicine

Minimalne jutarnje temperature varirat će od 10 do 16 u Bosni, na jugu zemlje do 18stepeni. Prognozirane su najviše dnevne temperature između 23 i 28, u Hercegovini do 31 stepen.

Prema dostupnim numeričkim podacima, stabilizacija vremenskih prilika moguća je od nedjelje, 13. juna. Stabilno, sunčano i natprosječno toplo bit će tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 14 i 19 u Bosni, do 22 stepena u Hercegovini. Maksimalne će varirati između 26 i 31 u Bosni, na jugu Hercegovine do 33 stepena.

PROČITAJTE I:   U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj imala dvije intervencije

Zadnje objavljeno