BiH

Forto razriješen dužnosti premijera – Akta.ba

U pojedinačnom izjašnjavanju Forto je razrješen premijerske pozicije.

Skupština Kantona Sarajevo u prvom glasanju nije usvojila Prijedlog Odluke o razrješenju premijera Kantona Sarajevo Edina Forte koji je imenovan za ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine. U pojedinačnom izjašnjavanju Forto je razrješen premijerske pozicije.

Zastupnici u Skupštini KS, odnosno njih 14 bili su ZA, dok ostali nisu podržali ovaj prijedlog tako da je prijedlog odbijen nakon čega je uslijedila pauza.

PROČITAJTE I:   Obezbijeđena finansijska sredstva za prijevoz učenika povratnika u Republiku Srpsku – RTV BPK

Nakon pauze uslijedilo je pojedinačno izjašnjavanje i 18 zastupnika je bilo ZA da se Edin Forto razriješi premijerske pozicije

Prije glasanja zastupnik Haris Zahiragić(SDA) tražio je da se raspravlja o radu Edina Forte, dok je predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić(NiP) poručio da je u ovom slučaju riječ o isključivo tehničkom pitanju.

O radu Edina Forte kao premijera Kantona Sarajevo tražio je da se raspravlja i zastupnik Damir Marjanović(ZNG).

PROČITAJTE I:   Krišto: Gospodarski rast moramo temeljiti na inovacijama, digitalizaciji i dekarbonizaciji

U svom obrazloženju zašto neće glasati za razrješenje Edina Forte, Zahiragić je kazao da bi njegovim razrješenjem kompletna Vlada KS trebala biti razrješena. Iz kluba zastupnika SDA u Skupštini KS tražili su prijedlog novog mandatara, piše TVSA.Izvor: www.akta.ba

Zadnje objavljeno