BiH

FOTO: Obnova više školskih objekata u ZDK i Zenici

Nastavlja se intenzivna rekonstrukcija, obnova i gradnja na područjima školskih objekata u Gradu Zenica. projekte provodi Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, sredstvima iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona, ali i putem novčanih grantova dobijenih apliciranjem na više inostranih projekata i fondova.

Prvi dio tzrenutno aktuelnih projekata objavili smo NA OVOM LINKU. To je dio sveobuhvatne priče o obnovi na trideset (30) objekata u ZDK, o čemu smo pisali OVDJE.

U OŠ “Meša Selimović” su u toku radovi na školskoj sali koji se, u najvećoj mjeri, finansiraju od strane Turske vojne misije u BiH. Do kraja godine je iz budžeta predviđena zamjena dijela unutrašnje stolarije, te podova u učionicama. Nadalje, a ukoliko to budžet naredne godine bude omogućio, planira se i rekonstrukcija školskog igrališta.

PROČITAJTE I:   U Zenici otvoren Aneksa B TechnoParka, 35 poslovnih prostora za novoosnovane subjekte

Nakon Filozofskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta, u punom jeku su radovi i na rekonstrukciji Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Vrijednost radova je oko milion KM, potvrdio nam je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Spahija Kozlić.

Završeno je uređenje parketa (brušenje, lakiranje…) u školskoj sali u Školi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju u Zenici. Sada djeca imaju bolje uslove za nastavu iz tjelesnog odgoja.

PROČITAJTE I:   Seminar: Osnove procesne kalibracija - Akta.ba

Ovih dana su počeli radovi na školskom igralištu u Lokvinama. Plan je da se igralište završi do ljeta naredne godine. Dodatna sredstva za završetak radova ćemo osigurati u budžetu za 2022. godinu.

 

Zadnje objavljeno