Showbiz

FOTO: U Sarajevu održana premijera bh. filma “Švedsko srce moje majke”

Igrani film “Švedsko srce moje majke”  po scenariju nedavno preminulog pisca Zilhada Ključanina, a u režiji Adisa Bakrača, sinoć je premijerno prikazan u Cineplexx-u Sarajevo.

Osim protagonista i producentskog tima, premijeri su prisustvovale i brojne zvanice, među kojima i glumac Mirvad Kurić, reditelji Ahmed Imamović, Nenad Đurić, Srđan Šarenac,  glumac Adnan Hasković, slikar Adin Hebib i mnogi drugi.

Nakon sarajevske premijere, bit će upriličene svečane projekcije  u Zenici i Kiseljaku, a već od četvrtka, 03. februara, publika će imati priliku da uživa u ovom filmskom ostvarenju u kinima širom Bosne i Hercegovine u distribuciji distributerske kuće UNA film.

“Švedsko srce moje majke” je film o majčinskoj ljubavi i prijateljstvu koje prevazilazi jezičke i kulturološke barijere,  upoznavajući nas i sa najskrivenijim ljudskim osjećanjima koje, u ovom slučaju, neprekidno ispunjavaju samo ljubav i nada za boljim i ljepšim sutra.  Producent filma je HEFT produkcija na čelu sa  producentom Almirom Šahinovićem, a glavne uloge ostvaruju Faketa Salihbegović-Avdagić, Nermin Omić, irina Dobnik, Armin Omerović, Aida Bukva i drugi.

 

Zadnje objavljeno