BiH

FOTO: U toku radovi na “utopljavanju” nekoliko fakulteta, srednjih i osnovnih škola u Zenici

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, širom Zeničko-dobojskog kantona se provodi desetine projekata utopljavanja školskih objekata, ali i uvođenja energetski efikasnijeg grijanja. Objavljujemo samo neke od projekata, koji su trenutno aktuelni na području Grada Zenica.

Otpočela je rekonstrukcija zgrade Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici u okviru projekta energetske efikasnosti. Vrijednost radova je nešto više od milion KM. Inače, u utopljavanje obrazovnih objekata u Zenici u sklopu navedenog projekta ove godine je uloženo skoro pet miliona KM, sredstava iz EU fondova i iz budžetskih sredstava ZDK.

PROČITAJTE I:   Obezbijeđena finansijska sredstva za prijevoz učenika povratnika u Republiku Srpsku – RTV BPK

Radovi na utopljavanju Osnovne škole “Mak Dizdar” u Zenici, u okviru projekta energetske efikasnosti, teku planiranom dinamikom. Vrijednost investicije je oko 750.000 KM. Pri kraju je rekonstrukcija školskog igrališta kod OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, potvrdio je ministar Spahija Kozlić.

Za utopljavanje centralne škole “Skender Kulenović” u Radakovu izdvojeno je 560.000 KM. I ovdje radovi teku planiranom dinamikom. I radovi na utopljavanju Medicinske škole privode se kraju. Vrijednost radova je oko 670.000 KM. Radovi na utopljavanju objekata Filozofskog fakulteta i Srednje mješovite škole u Zenici teku planiranom dinamikom. Vrijednost radova je preko milion KM.

Zadnje objavljeno