BiH

Hadžić i Džafić razgovarali o izdavanju poljoprivredne saglasnosti za poddionicu Putnikovo brdo – Medakovo

zdk.ba

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić razgovarao je u svom uredu s izvršnim direktorom za projektovanje i građenje JP Autoceste FBiH Ešefom Džafićem o izdavanju poljoprivredne saglasnosti za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko za projekat izgradnje autoceste na trasi koridora Vc, na poddionici Putnikovo brdo – Medakovo.

Ministar Hadžić i pomoćnica ministra Dalila Marušić Čišija upoznali su Džafića s poteškoćama kojima se susreće ministarstvo prilikom obrade zahtjeva za predmetni lokalitet, budući da se radi o obimnom predmetu.

PROČITAJTE I:   Narednih dana temperature blizu 40 stepeni: Izražena mogućnost nevremena i jakog vjetra

Ministar je izrazio spremnost da se poljoprivredna saglasnost izda što prije, a predstavnici JP Autoceste FBiH su pokazali spremnost da maksimalno pomognu završetak ovih procedura.

-Zadovoljan sam ishodom sastanka jer smo utvrdili hodogram narednih koraka kako bi se što prije otklonile poteškoće i izdala ova saglasnost za izgradnju dionice autoputa za koju je odlukom Vlade FBiH utvrđen javni interes – rekao je ministar Hadžić.

PROČITAJTE I:   Međunarodni dan yoge u Visokom

Press služba ZDK