Ličnosti

Helikopterom Oružanih snaga evakuirano tijelo stradalog planinara

Tijelo planinara Radeta Šimića, stradalog u nedjelju na planini Prenj u blizini vrha Cetina, jutros je uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH (OSBiH), evakuirano u Jablanicu, potvrđeno je Feni u Ministarstvu odbrane BiH.

Šimić je poginuo nakon što ga je lavina bacila na stijenu, te je njegovo tijelo ostalo na nepristupačnom terenu.

U nesreći je lakše povrijeđen i Radetov kolega, koji je s njim bio na Prenju. Odmah po dojavi, na mjesto nesreće upućeno je više timova Gorskih službi za spašavanje (GSS).

Odmah po dojavi na mjesto nesreće krenuli su timovi za spašavanje gorskih službi spašavanja s više od 50 spašavatelja.

Po iznimno teškim vremenskim uvjetima uz jaku buru i temperature ispod -20 stupnjeva, pripadnici gorskih službi spašavanja pripremili su tijelo za evakuaciju i transportirali ga do mjesta pogodnog za izvlačenje helikopterom – navode iz GSS u BiH.

Ovom prilikom istaknuli su iznimnu stručnost i zalaganje posade helikoptera Oružanih snaga BiH.

Helikopter OSBiH angažiran je i jučer, ubrzo po dojavi o nesreći, ali zbog iznimno teških meteo uvjeta tijelo stradalog tada nije moglo biti evakuirano.

Stradali Rade Šimić je bio pripadnik Oružanih snaga BiH i u činu poručnika radio je kao kontrolor i oficir za materijalno finansijske poslove. Bio je zaljubljenik u putovanja, a planinarenje je bilo njegova najveća ljubav.

Zadnje objavljeno