Kultura

Hit predstava ”Državni lopov” odigrana u Bugojnu

Predstava “Državni lopov” Studio teatra Zenica izvedena je u Maloj sali KSC-a u Bugojnu.

Komedija Fadila Hadžića “Državni lopov” u izvedbi glumaca “Studio Teatar” oduševila je publiku u Maloj sali KSC-a. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina i danas je aktualan s društvenim (ne)prilikama, a dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu.

Priča govori o dvojici zatvorenika u istoj ćeliji, jedan je sitni lopov i ljubavni varalica, a drugi državni lopov, koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, a koji mašta o unapređenju.

PROČITAJTE I:   Enis Prijić, mladi Bugojanac, bori se za nagradu u finalu prvog BH festivala jednominutnog filma! - Bug.ba

Komedija Državni lopov je jedna od najstarijih živih predstava u BiH, a premijerno izvođenje imala je 2005. godine. Spada u red najizvođenijih predstava u BiH, a istu je pogledalo preko 100 hiljada ljudi, kako u našoj zemlji tako i u regionu.

U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović, Mirza Mušija. Oni također potpisuju i režiju ove hit komedije.

Foto: Edin Batoo Ćatić

PROČITAJTE I:   Enis Prijić, mladi Bugojanac, bori se za nagradu u finalu prvog BH festivala jednominutnog filma! - Bug.baIzvor: bug.ba

Zadnje objavljeno