BiH

Humanitarni broj za pomoć narodu Palestine

Humanitarni broj za pomoć narodu Palestine- I ove godine Palestinci su suočeni sa najgorim vrstama represije koje nad njima provodi izraelska okupatorska sila.

Okruženi visokim zidovima od bodljikave žice Palestinci svakodnevno žive trpeći fizičku brutalnost,  prisilne deložacije, zatvaranje, mučenje i druge vrste zlostavljanja a sve pred očima Međunarodne zajednice koja koristi dvostruke standarde i time ohrabruje izraelske zločince.

PROČITAJTE I:   FOTO: Obnovljenu "Banju Reumal" svečano otvorili Novalić, Lendo, Klisura, Kubat i Mukača – posao za 50 radnika

Palestinski narod ima pravo na mir i slobodu kao i svi drugi narodi svijeta. Palestinski narod zbog svoje hrabrosti, privrženosti svojim svojoj zemlji, odbrani svojih svetih mjesta i odlučnosti da ostvari ciljeve o suverenoj državi s glavnim gradom časnim Jeruzalemom, simbol je nade za sve narode koji trpe nasilje i nepravdu.

Stoga je i ove godine Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula  humanitarni broj 090 292 009 – putem kojeg građani BiH doniraju 3KM narodu Palestine.

PROČITAJTE I:   Isplata uvećanih penzija u FBiH 5. jula

Pomoći možete i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa : 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu”)

Palestinska zajednica u BiH