Kultura

Identitluk junska turneja započinje u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Identitluk junska turneja započinje u Sarajevu i Istočnom Sarajevu- Društveno angažovana predstava Identitluk, nastala u korpodukciji triju mostarskih pozorišta, za nešto više od godinu dana osvojila je 15 prestižnih nagrada i priznanja, ali i srca publike širom regiona.

Predstava svoju bh turneju nastavlja sutra, 08.06. u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a samo dan kasnije, 09.06. Identitluk će biti izveden u Sarajevskom ratnom teatru SARTR.

PROČITAJTE I:   U Goraždu održan tradicionalni koncert „ U susret ramazanu“ – RTV BPK

Nakon Sarajeva, na redu je gostovanje u Zenici (10.06.) i Doboju (11.06.) dok će krajem mjeseca ansambl nastupati u Bugojnu (23.06.) i Konjicu (24.06.).

Motivacija za nastanak ovog pozorišnog komada pronađena je u djelu Amina Maaloufa “U ime identiteta”, a projekat je autorsko djelo glumačkog ansambla, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine.

Na duhovit i satiričan način predstava govori o opasnosti zamjene pojma “identitet” pojmom “pripadnosti”, koja najčešće dovodi do katastrofalnih društvenih posljedica poput ratova, totalitarnih ideologija i terorizma.

PROČITAJTE I:   Centar za kulturu općine Travnik nagradio najbolje kulturne događaje u prošloj godini - Bug.ba

Ulaznice za predstavu u svim gradovima su BESPLATNE, ali je njihovo preuzimanje obavezno zbog poštivanja mjera kriznog štaba i strogo ograničenog broja posjetilaca. Informacije o preuzimanju ulaznica i rezervacijama potražite putem društvenih mreža ili kontakt telefona navedenih pozorišta.

Zadnje objavljeno