Biznis

IQOS stigao u Zenicu!

IQOS, inovativni bezdimni uređaj kompanije Philip Morris dostupan je i u Zenicu, čime je i naš grad dospio na mapu svijeta bez duhanskog dima. Prvo IQOS prodajno mjesto u Zenicu nalazi se u tržnom centru Džananović u Zenici, Kamberovića čikma.

IQOS je revolucionarni uređaj na čijem razvoju radi više od 400 naučnika gotovo 20 godina. Baziran je na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, i samim tim se temeljno razlikuje od cigareta. Za korištenje ovog uređaja predviđene su posebne duhanske patrone, čijim se zagrijavanjem ne stvara dim koji je i najveći krivac za bolesti povezane s pušenjem. „Eliminacijom“ sagorijevanja i duhanskog dima, IQOS eliminira i veliki broj štetnih materija koje se nalaze u dimu cigarete. Iako nije bez rizika, obzirom da oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost, IQOS predstavlja bolji izbor za odrasle pušače od nastavka pušenja.

Otvaranjem nove lokacije u jednom od najpopularnijih gradova u BiH nastavljamo raditi na širenju vizije svijeta i regiona bez duhanskog dima. Drago nam je što smo uspjeli dovesti IQOS u Zenicu, i nadam se da će ovaj korak dodatno olakšati i ubrzati odluku svih odraslih pušača koji ne žele ostaviti duhan i nikotin da za sebe izaberu bolju alternativu, kao što je to do sada uradilo više od 15 miliona ljudi širom svijeta, koji su u potpunosti prešli na korištenje ovog uređaja. Ovo je samo još jedan pokazatelj da je vizija naše kompanije Philip Morris, da ponudimo bolju alternativu odraslim pušačima, moguća i dostižna“, rekao je Aber Babić, menadžer direktne i indirektne maloprodaje i CSC-a, Philip Morris BH.

PROČITAJTE I:   Utvrđen javni interes FBiH za izgradnju više dionica autocesta i brzih cesta

IQOS je trenutno prisutan na 71 tržištu širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda koji je od strane аmeričke Agencije za hranu i lijekove (FDA) klasificiran kao „duhanski proizvod modificiranog rizika“. Dodatno, ova Agencija je potvrdila da se korištenjem IQOS-a značajno smanjuje proizvodnja štetnih i potencijalno štenih materija, kao i da naučna istraživanja potvrđuju da potpuni prelazak s klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama.

PROČITAJTE I:   Telemach fondacija podržava 12 projekata sa gotovo 55.000 KM

Osim što predstavlja bolji izbor za odrasle pušače od nastavka pušenja cigareta, dodatni razlog zbog kojeg se sve više odraslih pušača opredjeljuje za ovaj uređaj je i to što njegovom upotrebom nema stvaranja pepela, neprijatnih mirisa i pasivnog pušenja, a da pri tom i dalje nudi korištenje pravog duhana.

IQOS, koji predstavlja bolju alternativu tradicionalnim cigaretama, je dostupan putem online prodavnice www.iqos.com, na prodajnom mjestu u Džananović tržnom centru, te putem IQOS prodajnog predstavnika koji vam je na raspolaganju na željenoj adresi.