Showbiz

Istinita i potresna filmska priča “Rekla je” u kinima od 17. novembra

ZASNOVAN NA PULITZEROM NAGRAĐENOJ REPORTAŽI NEW YOUR TIMESA I DOGAĐAJIMA KOJI SU POTRESLI SVIJET

FILM „REKLA JE“ (SHE SAID) JE JEDINSTVENO SVJEDOČANSTVO I PODSTREK KOJI SU ZAUVIJEK PROMIJENILI NAŠU SADAŠNJOST

Film „REKLA JE“ (SHE SAID) koji na repertoar kina širom Bosne i Hercegovine stiže 17. novembra predstavlja djelo nemjerljive važnosti i značaja, obrađujući jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje.

Novinarke New York Timesa, Megan Twohey, Jodi Kantori i Rebecca Corbett, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je nagrađena Pulitzerovom nagradom, a kasnije pretočena u istoimenu knjigu Rekla je.

PROČITAJTE I:   "Zavrzlama", studijski album benda Divanhana, uvršten u selekciju 10 najboljih albuma svijeta

Dvostruko nominovana za Oskara, glumica Carey Mulligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoe Kazan (serija Zavjera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.

PROČITAJTE I:   "Zavrzlama", studijski album benda Divanhana, uvršten u selekciju 10 najboljih albuma svijeta

Film „REKLA JE“ predstavlja svjedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživjelih i svjedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.