BiH

Iz RAK-a otkrili zašto su naredili obustavu rada MY TV-a BH Telecoma

Iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) za BiznisInfo.ba su pojasnili zbog čega je BH Telecomu naloženo da obustavi rad svog kanala MY TV. Kako nam je rečeno, BH Telecom nije imao dozvolu RAK-a za emitovanje.

Naime, Agencija je 6. decembra 2022. godine donijela Zaključak kojim je utvrdila da BH Telecom bez dozvole Agencije emituje utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022, kao i druge programske sadržaje putem servisa MY TV.

PROČITAJTE I:   Decembarske cijene niže za 0,6 odsto, godišnja inflacija 14,8 odsto

Tada je naložila BH Telecomu privremenu mjeru obustave emitovanja utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022, kao i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV u roku od 24 sata, rečeno je za naš portal.

BH Telecom je u naloženom roku 8. decembra postupio po nalogu Agencije i obustavio emitovanje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022 kao i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV.

PROČITAJTE I:   U prošloj godini u RS-u više od milion noćenja turista, premašen rekord iz 2019.

Kako bi stekao pravo na emitovanje audiovizuelnih medijskih sadržaja putem servisa MY TV, BH Telecom Agenciji treba da podnese zahtjev za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža.

Agencija će nastaviti postupanje u skladu sa zakonskim nadležnostima i procedurom predviđenom pravilima i propisima.

Zadnje objavljeno