BiH

Izvještajno-Izborna Skupština Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH

U Vitezu, u hotelu Central je održana Izvještajno-Izborna Skupština Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH. Nakon dužeg vremena uspjelo nam je da okupimo delegate iz gotovo svih kantona koji imaju dijalizne centre. Učestvovali su predstavnici Tuzlanskog kantona, Sarajevskog, Zeničko-dobojskog, Unsko-sanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Livanjskog i kantona Središnja Bosna. Skupštinom je predsjedavao predsjednik Nusret Čakrama , a nakon usvojenog dnevnog reda, predsjednik UO UDiTB F BiH podnio je izvješće/izvještaj o radu kao i financijski izvještaj koji su članovi skupštine jednoglasno podržali.

Nakon izvještajnog dijela, pristupilo se drugom, izbornom dijelu Skupštine: Za predsjednika Skupštine ponovo je izabran Nusret Čakrama iz ZDK, a za dopredsjednika Rasim Halilčević iz TK. Skupština je i jednoglasno usvojila prijedlog za novi sastav UO od  sedam članova:

PROČITAJTE I:   Međunarodni dan yoge u Visokom

1. Amela Šiljević KS
2. Eldina Softić TK
3. Nermina Krivić USK
4. Davor Krajina Livanjski kanton
5. Muhamed Kadrić ZDK
6. Omer Bijedić HNK/Ž
7. Tomislav Žuljević SBK/KSB

Nakon što su izabrani članovi UO pristupilo se izboru predsjednika i dva dopredsjednika UDiTB F BiH. Za predsjednika je ponovo izabran Tomislav Žuljević iz SBK/KSB a dvije dopredsjednice su Eldina Softić iz TK i Amela Šiljević iz KS.

PROČITAJTE I:   Objavljen konkurs za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika za djecu branilaca

Skupština je izabrala i novi nadzorni odbor u sastavu:
1. Mujo Kovačević predsjednik
2. Nura Vrabac član
3. Medžid Lepić član

Na kraju skupštine dotakli smo se problema na dijalizama u F BiH a posebno smo dugo diskutirali o neradu transplantacija u našoj zemlji. Nakon žustre rasprave uslijedili su i određeni prijedlozi o čemu ćemo naknadno informirati institucije, kliničke centre i naravno medije. Nakon održanog radnog dijela uslijedilo je neformalno druženje i razgovor

UO UDiTB F BiH