Sport

Jasmin Mrkonja predsjednik žirija Izbora sportiste godine

Jasmin Mrkonja, jedan od najboljih rukometaša svih vremena nekadašnje Jugoslavije, Evrope i svijeta, predsjedavat će žirijem 21. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Legendarni bh. rukometaš svojim bogatim životnim i sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem dat će dodatni pečat manifestaciji, koja već dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, navode iz Nezavisnih novina.

– Manifestacija je motivacija za sve sportiste i bez obzira na probleme sa kojima se susreću u svom radu, oni upravo u nagradama vide dodatni podstrek da nastave jače, bolje, više i uspješnije. Najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji nikada ne protiče nezapaženo. To je nešto što se sa nestrpljenjem čeka, što gradi sliku stanja u sportu, ostaje kao istorijska činjenica zabilježena i upisana i zato mi svi koji smo u žiriju ili smo na bilo koji drugi način uključeni u realizaciju ovog značajnog projekta, moramo svoju ulogu shvatiti maksimalno odgovorno. Ne smijemo i nećemo pogriješiti u donošenju odluka. Minule dvije decenije žiri je svaki put prepoznao i nagradio isključivo one najzaslužnije i to nam daje obavezu da i ove godine bude tako – rekao je Mrkonja.

Ovogodišnja manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i BHRT bit će održana 20. decembra. Partner manifestacije je Olimpijski komitet BiH, a podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Zadnje objavljeno