Biznis

“JobFAIR ‘21 – Iskoristi svoju šansu!” je zvanično otvoren!

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, organizovan od strane članova i članica Udruženja EESTEC LC Sarajevo, zvanično je otvoren 1. novembra, u online formatu na platformi Hopin. Trinaesti Sajam će trajati dva dana u periodu od 10:00 do 16:00 sati.

U toku dva dana JobFAIR-a, svi njegovi posjetioci će imati priliku kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija na njihovim štandovima, saznati više informacija o tržištu rada, uslovima rada, kao i kompetencijama koje su potrebne za rad na određenoj poziciji.

Osim prilike za razgovor sa predstavnicima kompanija, Sajam nudi mnogobrojne popratne aktivnosti. Prvog dana, učesnici su imali priliku sudjelovati u radionici Career Speed Dating, koja se održala uživo od strane kompanije ASSECO SEE. Također, učesnici su imali priliku naučiti više o pisanju CV-a i izgledu LinkedIn profila na CV/LinkedIn webinaru koji je održala predstavnica kompanije Isatis Software Solutions.

PROČITAJTE I:   "Tešanjska Vrela" zapošljavaju više radnika

Drugog dana Sajma, studenti i diplomci koji su se prijavili za Interactive Voice Response radionicu od strane kompanije Infobip će imati priliku da se upoznaju sa načinom rada call centra za helpdesk i da učestvuju u izradi praktičnog rješenja za projekat u realnom svijetu.

To nije sve, posjetioce očekuju brojne nagrade. Na Infobip štandu će u 13h imati priliku da učestvuju u Infobip Quiz-u i osvoje kartu za intervju u kompaniji. Kompanija Softray Solutions će svoj kviz održati u 13h i prva tri učesnika će osvojiti vrijedne nagrade. Isatis Software Solutions je svoj kviz zakazao u 14h.

 Na ovogodišnjem Sajmu učestvuju kompanije: KING ICT, Atlantbh, Propeller, RT-RK, Ankora, Authority Partners, Softhouse Balkans, ZIRA, BH Telecom, ASSECO South East Europe, Isatis Software Solutions, Infobip i Softray Solutions.

PROČITAJTE I:   Pogledajte kako iz zraka izgleda impresivni vijadukt kod Zenice

Kompanija koja je partner ovogodišnjeg Sajma je System Verification.

Kao i svake godine, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoju svakodnevnicu, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika i šta nudi.

Tokom ceremonije otvaranja, prisutnima su se obratili: koordinatorica tima za odnose s javnošću, Lejla Hrustemović, predsjednik Udruženja, Tarik Horozović i glavni organizator Seid Korać, koji je zvanično otvorio JobFAIR ‘21.

Posjetite JobFAIR ‘21 i iskoristite svoju šansu!

Zadnje objavljeno