Kultura

JU Centar za kulturu općine Travnik organizuje četvrtu po redu „SVEČANU DODJELU NAGRADA“ – Bug.ba

Javna ustanova Centar za kulturu općine Travnik organizuje četvrtu po redu „SVEČANU DODJELU NAGRADA“ za programe održane u 2022. godini.

Svečana ceremonija proglašenja pobjednika će se održati u srijedu, 15.3.2023. godine u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik sa početkom u 20:00 sati.

Svečanost će se održati u sklopu manifestacije „Dani općine Travnik“ 2023., a sadržaj programa obuhvatit će bogat kulturno-zabavni program uz pristustvo zvanica, nominovanih i dobitnika nagrada.

PROČITAJTE I:   Učenici MSŠ Bugojno autori brošure: "Priče iz sehare mladih" - Bug.ba

“Svečana dodjela nagrada Centra” jeste prilika da se podsjetimo na kulturne programe i sadržaje koji su obilježili tu godinu, osvijestimo važnost kulture, njenog sadržaja i uticaja na život uopće,  a nagrade žirija i publike se dodjeluju u tri kategorije: “najbolji književni, likovni, edukativni i ostali programi”, “najbolja pozorišna predstava”, “najbolji koncert”. Prisjetit ćemo se samo nekih, značajnih imena dobitnika, u protekle tri godine koji su bili dio kulturne scene Travnika: “Divanhana”, Kaliopi, Armin Muzaferija, akademik Abdulah Sidran, Zijah Sololović, i mnogi drugi, uz goste: Kenan Mačković, Amel Ćurić i dr.

PROČITAJTE I:   Učenici MSŠ Bugojno autori brošure: "Priče iz sehare mladih" - Bug.baIzvor: bug.ba

Zadnje objavljeno