Showbiz

“Jutro za sve”: Novi koncept, vizualni identitet, jedinstveni sadržaji svaki radni dan od 07:30 sati

Uvažavajući naše gledatelje i pretplatnike, vrijedna ekipa jutarnjeg programa “Jutro za sve” sa urednicom Redakcije jutarnjeg programa BHT1 Lejlom Zvizdić, a uz podršku kolega iz drugih sektora BHRT-a, od 1. februara – svaki radni dan od 07:30 ponudit će potpuno novi koncept i vizualni identitet emisije “Jutro za sve”.

Uz novu scenografiju, špice, grafiku, muziku, gledatelji će moći uživati uz brojne novitete u sadržaju emisije. Već poznata voditeljska lica Adelu Malkoč, Danka Delibašića, Marselu Bilić i Zvezdanu Stojaković, glasom najavljuju Almir Hadžajlić i Elma Behram.

Lejla Zvizdić

Gledatelji će uz već poznata voditeljska lica “Jutra za sve” imati priliku vidjeti i nekoliko novih.

Jedan od noviteta u novom “Jutru za sve” su vremenska, agrometeorološka i biometeorološka prognoza, te pregled kvalitete zraka koje će svakog dana u studiju uživo prezentirati Lejla Džanović i Zuhra Homarac.

Uživo će svakodnevno biti emitiran i pregled sportskih aktuelnosti na domaćoj i inozemnoj sceni, te zanimljivosti iz sporta, koje će pripremati Armin Berbić i Dragica Gajić. Sportske minute “Jutra za sve” bit će emitirane i kroz rubriku u kojoj ćemo sa gostima na njihovom treningu promovirati sportske discipline.

Nastavlja se saradnja sa BH Radijom 1 i voditeljima Jutra za sve BH Radija 1, Vanjom Iličić i Arminom Redžićem, te kombinovano prenosimo program na televiziji i radiju. U novom konceptu svakog jutra omogućavamo uključenja sa komentarima naših gledatelja i slušatelja.

U Temi jutra obrađujemo aktuelne i teme od šireg društvenog značaja, one o kojima se priča, ali i one o kojima se nedovoljno diskutira.

Ostajemo servis građana BiH. Svako jutro servisne informacije iz gradova BiH uz lokalne životne teme. Iz Sarajeva će se uživo javljati novinar Leonard Kvesić, iz ostalih gradova kolege iz Informativno-tehničkih centara i dopisništava BHRT-a.

Političke teme ćemo tretirati iz ugla refleksije na život građana i opći interes. U fokusu nam ostaju život običnog čovjeka i zapostavljene ili nedovoljno tretirane životne priče.

Kolege iz Informativnog programa BHT1 za vas u okviru “Jutra za sve” pripremaju pregled najaktuelnijih vijesti u 8.00 i 9.00 sati.

Uz informativni, imamo i edukativni karakter, tako da “Jutro za sve” ostaje usmjereno u obradi tema iz domena nauke i tehnologije, obrazovanja, zdravstva, kulture, umjetnosti, uz preporuke za dobru knjigu, predstavu, izložbu…

Uz zanimljivosti, donosimo i showbizz i lifestyle informacije.

U sedmičnoj rubrici “Potrošački savjeti”, Nedim Puriš upoznaje gledatelje sa njihovim potrošačkim pravima o kojima nisu dovoljno ili nikako informirani.

Slobodan Kovač u rubrici “Život na selu” upoznaje nas o bh. selima, sve napuštenijim, kao i sa seoskim ljepotama i načinom života.

Tokom zimske turističke sezone nastavljamo projekat “Zimujmo kod kuće”, kojim Jutarnji program i BHRT žele dati podsticaj bh. turizmu i privredi. Tako svakog petka program realiziramo kombinirano iz studija C i uživo sa Jahorine, Bjelašnice ili Vlašića, uz reportažne zapise i sa ostalih manjih planina i ski-centara širom BiH. Kroz planinske avanture nas provode kolege Leonard Kvesić i Slobodan Kovač.

Petkom će nam se u studiju pridružiti i urednik Multimedije BHRT-a Edis Deljković i u pregledu sedmice nas upoznati sa događajima koji su obilježili proteklih sedam dana, te koji su naslovi bili najčitaniji na portalu BHRT-a.

Svakog jutra za vas zdravo kuhamo i vježbamo uz fitness instruktore.

Uz promociju domaćeg turizma ostajemo dosljedni i slušamo domaće, te ćemo u “Jutru za sve” i dalje emitrati isključivo spotove bh. izvođača, ali i snimke sa koncerata koje su producirali u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT-a.

Novitet “Jutra za sve” je i da će naši gledatelji neke muzičare moći slušati i uživo u studiju.

https://bhrt.ba/jutro-za-sve-novi-koncept-vizualni-identitet-jedinstveni-sadrzaji-svaki-radni-dan-od-7-30/

Zadnje objavljeno