Biznis

Kreće proizvodnja u nekadašnjem gigantu, svi bivši radnici pozvani na posao

Kompanija Fructa Trade zvanično kreće u ponovno pokretanje proizvodnje u fabrici cijevi Unis Derventa, i pozvala je sve bivše radnike ovog nekadašnjeg privrednog giganta da se jave, izvještava BiznisInfo.ba.

Podsjetimo, trgovački lanac Fructa Trade platio je za imovinu “Unisa” u stečaju preko 12 miliona maraka, a sada je odlučio pokenuti proizvodnju.

BiznisInfo.ba podsjeća da je Fructa Trade jedna od najvećih kompanija u BiH koja se bavi proizvodnjom i maloprodajom, te upravlja lancem marketa Kort koji ima objekte širom zemlje. Imaju i brojne vlastite brendove među kojima su proizvodi pod brendom Tomico.

PROČITAJTE I:   Kinezi zainteresovani za nove projekte u Bosni i Hercegovini

Kompanija Fructa Trade odlučila je da ponovo pokrene proizvodnju cijevi u fabrici Unis Derventa. Pozivamo sve bivše radnike fabrike cijevi Unis koji žele novi angažman u poslu ponovnog pokretanja i oživljavanja proizvodnje da se jave – naveli su iz Fructa Tradea.

Dalje navode da se mogu prijaviti svi bivši radnici iz sektora proizvodnje bez obzira na trenutni radni status. U obzir dolaze i penzionisani radnici bivše fabrike.

PROČITAJTE I:   Dom naroda BiH: S dnevnog reda skinuti izvještaji o dopunama zakona o akcizama i PDV-u

Stečaj u ovom propalom preduzeću otvoren je 17. decembra 2019. godine, a imovina je procijenjena na više od 40 miliona maraka i odlučeno je da se sve prodaje kao cjelina. Propale su tri licitacije dok Fructa Trade nije dao nešto nižu ponudu i pobijedio.

Izvor: www.biznisinfo.ba

Zadnje objavljeno