BiH

Lidl Crna Gora uvećao kapital na 21,5 miliona eura, do sada kupili tek tri nekretnine

Podgorička kompanija Lidl Crna Gora, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog njemačkog diskontera, povećala je upisani kapital na 21,5 miliona eura.

Podgorička kompanija Lidl Crna Gora, koja će upravljati planiranim lancem marketa poznatog njemačkog diskontera, povećala je upisani kapital na 21,5 miliona eura.

Prema podacima kojima raspolaže portal Investitor, promjena kapitala je prijavljena 9. marta ove godine. Prethodno je kompanija raspolagala osnovnim kapitalom od 6,5 miliona eura.

PROČITAJTE I:   Najavljeni završni radovi na izgradnji tunela Hranjen, očekuje se da će za tri godine biti u funkciji – RTV BPK

Kompanija je trenutno u fazi pronalaska i kupovine nekretnina širom Crne Gore, a prema našim podacima, do sada su uspjeli da završe posao za svega tri lokacije – dvije u Podgorici i jednu u Nikšiću.

Prema registru kompanija, osnovna djelatnost kompanije Lidl Crna Gora je “kupovina i prodaja vlastitih nekretnina”. Osnivač i 100-procentni vlasnik kompanije je njemački WE-International Zweite GmbH, osnivač Lidla i u susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje se očekuje skori početak poslovanja.

PROČITAJTE I:   Specijalista pedijatar od sada ordinira i subotom u Stacionaru Doma zdravlja – Žepče Portal

Ranije je saopšteno da bi Lidl mogao otvoriti lanac od 20-ak radnji širom Crne Gore i otvoriti oko 1.000 novih radnih mjesta, a prvobitne najave su govorile da bi se to moglo desiti do kraja 2023. Međutim, sada je jasno da od toga neće biti ništa, s obzirom na dosadašnju dinamiku kupovine nekretnina.

Prema sadašnjem tempu, prodavnice njemačkog lanca poznatog po niskim cijenama čekaćemo još najmanje godinu.Izvor: www.akta.ba

Zadnje objavljeno