BiH

Merhamet Norveške obezbijedio drva za ogrjev brojnim socijalno ugroženim porodicama u BiH

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ podijelilo je drva za ogrjev socijalno ugroženim porodicama širom Bosne i Hercegovine. Akciju „Drva za ogrjev“ je organizirao „Merhamet“ Norveške, u cilju prikupljanja novca za kupovinu drva za porodice u Bosni i Hercegovini koje su u stanju socijalne potrebe.

Drva su podijeljena povratnicima u Bosanskoj Gradišci i Tesliću, te brojnim socijalno ugroženim porodicama na području Maglaja, Sarajeva, Travnika, Tuzle i Zenice.

– Kao i mnogo puta do sada, Bosanci i Hercegovci u Norveškoj pokazali su solidarnost sa našim građanima u Bosni i Hercegovini kojima je potrebna pomoć. Oni su se i ovoga puta odazvali na poziv „Merhameta“ Norveške da se priključe akciji „Drva za ogrjev“ te da zajednički prikupimo sredstva i najugroženijim porodicama u Bosni i Hercegovini obezbijedimo drva za ovu zimu – kazao je predsjednik „Merhameta“ Norveške Adnan Spahić.

PROČITAJTE I:   Do ponedjeljka smjena sunčanog i oblačnog vremena, za vikend ponegdje i snijeg

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se „Merhametu“ Norveške na organiziranju još jedne od brojnih humanih akcija kako bi se pomoglo ugroženim porodicama u našoj zemlji.

– Ovo je još jedna potvrda da je „Merhamet“ jedna velika i dobro organizirana porodica. Osim naših regionalnih i osnovnih odbora širom Bosne i Hercegovine, značajne su i aktivnosti naših organizacionih jedinica u zapadnoj Evropi, poput „Merhameta“ Norveške, koje su u prošloj godini prikupile pomoć za građane Bosne i Hercegovine vrijednu blizu milion KM – kazao je Vrbanjac.