BiH

Merhamet Norveške obezbijedio drva za ogrjev brojnim socijalno ugroženim porodicama u BiH

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ podijelilo je drva za ogrjev socijalno ugroženim porodicama širom Bosne i Hercegovine. Akciju „Drva za ogrjev“ je organizirao „Merhamet“ Norveške, u cilju prikupljanja novca za kupovinu drva za porodice u Bosni i Hercegovini koje su u stanju socijalne potrebe.

Drva su podijeljena povratnicima u Bosanskoj Gradišci i Tesliću, te brojnim socijalno ugroženim porodicama na području Maglaja, Sarajeva, Travnika, Tuzle i Zenice.

– Kao i mnogo puta do sada, Bosanci i Hercegovci u Norveškoj pokazali su solidarnost sa našim građanima u Bosni i Hercegovini kojima je potrebna pomoć. Oni su se i ovoga puta odazvali na poziv „Merhameta“ Norveške da se priključe akciji „Drva za ogrjev“ te da zajednički prikupimo sredstva i najugroženijim porodicama u Bosni i Hercegovini obezbijedimo drva za ovu zimu – kazao je predsjednik „Merhameta“ Norveške Adnan Spahić.

PROČITAJTE I:   Jahorina ekonomski forum od 26. do 28. aprila

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se „Merhametu“ Norveške na organiziranju još jedne od brojnih humanih akcija kako bi se pomoglo ugroženim porodicama u našoj zemlji.

– Ovo je još jedna potvrda da je „Merhamet“ jedna velika i dobro organizirana porodica. Osim naših regionalnih i osnovnih odbora širom Bosne i Hercegovine, značajne su i aktivnosti naših organizacionih jedinica u zapadnoj Evropi, poput „Merhameta“ Norveške, koje su u prošloj godini prikupile pomoć za građane Bosne i Hercegovine vrijednu blizu milion KM – kazao je Vrbanjac.

Zadnje objavljeno