BiH

‘Merhamet’ tokom ramazana podijelio 48.000 iftara, 9.800 paketa i 32 tone hurmi

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet“ je tokom ramazana podijelio 48.000 iftara, 9.800 paketa i 32 tone hurmi, u vrijednosti od 872.000 KM.

U svim “Merhametovim“ regionalnim odborima i njihovim osnovnim odborima pripremani su iftari za socijalno ugrožene porodice širom Bosne i Hercegovine, a starim bolesnim i iznemoglim osobama uposlenici i volonteri “Merhameta“ dostavljali su iftarske obroke na kućni prag.

Za socijalno ugrožene građane u BiH obezbijeđeni su i bogati prehrambeni paketi. Tako je pored redovnih obroka za svoje korisnike, “Merhamet” pripremio i podijelio oko 48.000 iftara, čija je ukupna vrijednost iznosila 330.500 KM. Istovremeno je porodicama u stanju socijalne potrebe podijeljeno 9.800 paketa vrijednih 441.000 KM, kao i 32.000 kilograma hurmi, u vrijednosti od oko 100.000 KM.

PROČITAJTE I:   Narednih dana temperature blizu 40 stepeni: Izražena mogućnost nevremena i jakog vjetra

Ukupna vrijednost iftara, prehrambenih paketa i hurmi koje je “Merhamet“ podijelio tokom mubarek mjeseca ramazana iznosila je oko 872.000 KM.

“Merhamet“ je, po riječima njegovog predsjednika Kenana Vrbanjca, u spomenutom mjesecu podijelio i druge vrste pomoći, poput prehrambenih artikala, voća, povrća, mesa i mesnih proizvoda, kao i dječijih ruksaka i školskog pribora, što znatno povećava ukupnu vrijednost pomoći koju je ova humanitarna organizacija podijelila socijalno ugroženim građanima u BiH.

PROČITAJTE I:   Ljeto je doba intenzivnog kupanja na bazenima– saznajte više o koristi, ali i rizicima

– Zahvalni smo našim brojnim donatorima, bez čije podrške sigurno ne bismo ostvarili ovako dobre rezultate u našim ramazanskim aktivnostima. Također, zahvalni smo i brojnim partnerskim organizacijama, firmama i pojedincima koji su nesebično podržali i pomogli ‘Merhametove’ ramazanske aktivnosti – kazao je Vrbanjac, saopćeno je iz Merhameta.

Tags