Biznis

Ministar Jelić razgovarao sa grupom mladih poduzetnica iz kreativne industrije

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić primio je u svom uredu neformalnu grupu poduzetnica, vlasnica malih biznisa registrovanih na području ovog kantona, koje posluju u oblasti kreativne industrije.

U grupi poduzetnica bile su Lejla Selimović (Wood Surgery), Sanita Kurbegović-Huskanović (Bubamara-pletena majstorica), Ena Begičević-Čeliković (Studio Elosso), Džana Muharemović-Hamedović (Kloko), Amela Hasanbegović (Torbejarabi) i Lamija Beganović-Uzunović (HAGI).

PROČITAJTE I:   ASA Banka udružila snage s kompanijom ASEE u kompleksnom projektu migracije i integracije podatka dvije banke u jedan sistem

Razgovarano je o aktuelnim problemima i izazovima sa kojima se susreću žene poduzetnice, kao i iznalaženju načina pružanja veće podrške ženskom poduzetništvu od strane organa i institucija ZDK-a.

Ministar Jelić je istakao da Ministarstvo privrede nastoji biti podrška svim sektorima privrede, a naročito mladim poduzetnicima i obrtnicima, a što se vidi iz realizovanih programa i dodjeljenih sredstava podrške privredi kontinuirano u proteklom periodu.

PROČITAJTE I:   SM3 Tešanj zapošljava više radnika

Naglasio je da će ovo ministarstvo u saradnji sa Vladom ZDK-a, u granicama svojih nadležnosti i mogućnosti, učiniti maksimum da i u 2022. godini budu partneri poduzetnicima u cilju intenziviranja investicija, povećanja zapošljavanja i razvoja.

Zadnje objavljeno