Biznis

Na “Innovation Day”-u AS holdinga nagrađeni najbolji inovatori

Tradicionalni, šesti po redu, Innovation Day AS holdinga održao se prošlog vikenda u planinskom okruženju na Vlašiću i ugodnom ambijentu hotela Pahuljica i Sunce.

Događaj je počeo edukativnim predavanjima i radionicom a nastavljen dodjelom priznanja uposlenicima inovatorima koji su svoje prijedloge, prethodnih mjeseci, slali preko interne web platforme za inovacije AS holdinga.

Nagrađeni dobitnici priznanja za inovacije i uštede su : Enver Zulić , Emir Hamzagić, Kenan Rajkić , Admir Pazara, Amir Džakmić, Amir Ibrahimagić i Zlatko Ramić.

PROČITAJTE I:   Federalna sanitarna inspekcija zabranila uvoz kozmetičkih proizvoda bez deklaracije

“Program inovacija AS holdinga traje već 4 godine i dio je strategije AS Holdinga da inovacije budu pokretač razvoja i unapređenja naših članica i brandova. Na ovaj način postajemo konkurentniji, efikasniji a program daje šansu uposlenicima i studentima da učestvuju u kreiranju proizvoda kojima će se njihovi korisnici oduševljavati”, istakao je Rusmir Hrvić , predsjednik Uprave AS holdinga.

Program inovacija , pored Innovation Day-a realizuje se i kroz Innovation challenge koji se više puta godišnje održavaju u kompanijama AS holdinga , gdje studenti učestvuju u rješavanju unaprijed datih zadataka u kreiranju proizvoda ili marketinških kampanja. Jedan takav događaj prije nekoliko dana uspješno je završen u Vispaku.

PROČITAJTE I:   Vlada ZDK odobrila 348.261,00 KM poticaja u poljoprivredi i za zdravstvenu zaštitu životinja

Na šestom “Innovation day” učestvovale su sve članice AS Holdinga: Klas, Vispak, AS, Sprind, AC Food, Oaza, Napredak, Fortitudo, Mak Zara, Svjetlostkomerc, Solana Tuzla, Mlin i pekare Ljubače i ZIM.