Sport

Na ZOI u Pekingu samo gledaoci sa kontinenta

Međunarodni Olimpijski Komitet (MOK) objavio je svoju odluku da će na Zimskim Olimpijskim Igrama u Pekingu ipak biti dozvoljeno prisustvo gledalaca, ali uz neke restrikcije.

Naime, vrhovno olimpijsko tijelo saopštilo je da će karte biti puštene u prodaju samo kineskim državljanima, i to samo onima koji se nalaze u kontinentalnom dijelu Kine. Takav stav zauzet je uz dogovor sa Olimpijskim komitetom Kine, koji tvrdi da želi prije svega organizovati igre koje su sigurne za zdravlje svih učesnika. Zbog toga prisustvo stranih posjetilaca i navijača neće biti dozvoljeno

Kada su u pitanju sami sportisti, neki od njih će morati proći nekoliko restriktivnih faza. Za one vakcinisane, neće biti previše neugodnosti, dok će nevakcinisani učesnici igara morati provesti 21 dan u karantinu, kako bi bili sigurni da nisu zaraženi koronavirusom. Osim toga, svi sportaši, članovi delegacija i svi uposleni na Olimpijadi u Pekingu bit će testirani na dnevnoj bazi, te će biti držani u “balonu”, te neće imati nikakvog dodira sa vanjskim svijetom.

Zimska Olimpijada u Pekingu održat će se od. 4. do 20. februara sljedeće godine.

Autor: N1

Zadnje objavljeno