BiH

Najavljena direktna aviolinija između Barcelone i Sarajeva

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je informaciju da su u toku pregovori o uspostavljanju aviolinije Barcelona – Sarajevo.

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je informaciju da su u toku pregovori o uspostavljanju aviolinije Barcelona – Sarajevo.

Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo trenutno borave u Barceloni na pregovorima sa aviokompanijom Vueling.

Kako je saopćeno iz sarajevskog aerodroma, pregovori su počeli sa ciljem uspostavljanja direktne aviolinije između Barcelone i Sarajeva.

PROČITAJTE I:   Saopćenje za javnost u vezi zbrinjavanja stanovništva ogrijevom u SBK/KSB

Podršku i učešće u pregovorima pružila je i Vlada Katalonije čiji je predstavnik Eric Hauck također prisustvovao sastanku, kao i ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Danka Savić, te Mila Bijavica iz agencije Fortuna Tours DMC – Mostar.

Podsjetimo, Međunarodni aerodrom Sarajevo dobio je upotrebnu dozvolu za dograđeni dio Terminala. Sada će putnici biti u prilici da koriste nove prostore savremeno opremljene. Ostaje još da se uradi modernizacija starog dijela.

PROČITAJTE I:   Danas dženaza desetogodišnjem Ibrahimu Hodžiću – RTV BPK

Ukoliko se uspostavi nova linija sa Barcelonom, Dogradnja Terminala B umnogome će poboljšati dolazak turista i putnika, ne samo iz Barcelona već iz cijelog svijeta.Izvor: www.akta.ba

Zadnje objavljeno