Kultura

Najbolja glumica u Evropi 2021. godine je Jasna Đuričić

Jasna Đuričić je na dodjeli 34. Evropskih filmskih nagrada (EFA) proglašena za najbolju glumicu u Evropi za 2021. godinu. Nakon što je Jasmila proglašena najboljom rediteljicom u Evropi za 2021. godinu, nagradu je odnijela i Jasna Đuričić za glavnu ulogu u filmu “Quo vadis, Aida”.

“Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Prvo želim zahvaliti ekipi “Quo vadis, Aida?”. Vi ste najbolja ekipa, uvijek ćete mi ostati u srcu. Hvala mojoj porodici, djeci i mužu”, rekla je Đuričić.

PROČITAJTE I:   Promovisana knjiga "Vrtlog jedne sanjalice" autorice Aldijane Čaušević - Bug.ba

“Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što osjećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gdje se niko drugi nije usudio otići. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama”, izjavila je Jasna.

Sa Jasnom su u konkurenciji bile glumice Seidi Haarla za “Odjeljenje broj 6”, Carey Mulligan za “Obećavajuća mlada žena”, Renata Reinsve u “Najgoroj osobi na svijetu” i Agatha Rousselle u “Titanu”, no pobjedu je odnijela upravo Jasna.

PROČITAJTE I:   U Udruženju “Donna” održana prva u nizu psihoedukativnih radionica - Bug.ba

Proslavljena glumica, dobitnica je brojnih nagrada, među kojima sada može uvrstiti i ovu. Večeras se u Berlinu održava 34. po redu dodjela Evropskih filmskih nagrada (EFA) što je evropski ekvivalent Oscaru i veliko priznanje.

 

Zadnje objavljeno