Crna hronika

Najveća zapljena cigareta u ovoj godini: Bile skrivene u kamionu koji je u BiH uvozio radnu opremu

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine, u operativnoj akciji “Strijelac, na Graničnom prijelazu Rača oduzeli su 51.500 pakovanja cigareta u vrijednosti od 309.000 KM.

Kako je saopćeno iz UIOBiH, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog cantra Tuzla su na ovom graničnom prijelazi detaljno pregledali jedan kamion na osnovu operativnih aktivnosti.

PROČITAJTE I:   Sestre osumnjičene da su prisvajale novac od apoteke

– U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje Bosne i Hercegovine bila je deklarisana radna oprema kao roba koja se uvozi BiH. Detaljnim pretresom vozila pronađena je skrivena i krijumčarena veća količina neprijavljenih i neobilježenih akciznih proizvoda. Radilo se o 51.500 pakovanja cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbom Suda BiH – navedeno je u saopćenju, uz napomenu da se radi o najvećoj zapljeni cigareta u 2022. godini.

PROČITAJTE I:   Radnica Ministarstva osuđena zbog lažnog obračunavanja plata, prisvojila više od 74.000 KM

Dodaju da će protiv osumnjičene osobe biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Zadnje objavljeno