Biznis

Najveći električni trajekt u svijetu uspješno testiran u Norveškoj

Najveći električni trajekt u svijetu kojeg su izgradili turski inženjeri uspješno testiran u vodama Norveške.

Trajekt, koji je ekološki najprihvatljiviji, najveći je električni trajekt na svijetu kojeg su proizveli turski inženjeri iz Yalove, a koji je isporučen norveškoj kompaniji, prenio je TRT.

Proizveden u brodogradilištu u Altinova za Norvešku, najveći je električni trajekt na svijetu u ekološkoj klasi trajekta.

PROČITAJTE I:   SM3 Tešanj zapošljava više radnika

Trajekt sa nula emisija smanjuje emisiju gasova na svojoj ruti za 80 posto zahvaljujući svojim litijum-jonskim baterijama.

Bast Electric NB42, koji ima ukupni kapacitet od 600 putnika i 200 putničkih vozila, uspješno je prošao testove opreme i hardvera primijenjene tokom probnih krstarenja.

Trajekt Bast Electric NB42, je hibridni trajekt dužine približno 145 metara sa litijum-jonskom baterijom, i jedan je od istaknutih predstavnika ekološki prihvatljivih brodova bez emisija.

PROČITAJTE I:   Firmi Sumaks d.o.o. potrebni trgovci za rad u maloprodajnim objektima

Trajekt, koji osigurava potrebnu snagu pogonskog sistema tokom krstarenja, iz svojih baterija smanjuje emisiju plina na svojoj ruti za 80 posto.

Pored toga, baterije se mogu puniti bez gubitka vremena zahvaljujući funkciji brzog punjenja tokom iskrcavanja i ukrcavanja putnika.

Zadnje objavljeno