Sport

Narednog vikenda na Vlašiću prvi fudbalski turnir za dječake

Narednog vikenda na Vlašiću prvi fudbalski turnir za dječake- Narednog vikenda (od 15. do 17. oktobra) na Vlašiću će se okupiti oko 300 dječaka iz Zenice, Viteza, Banja Luke, Prnjavora, Prijedora i Doboja, kako bi zaigrali fudbal na turniru koji će biti organiziran na sportskim terenima hotela Sunce. Fudbalska umijeća odmjerit će dječaci uzrasta osam i deset godina koji već aktivno treniraju fudbal.

„Na turniru učestvuju ekipe škola fudbala i fudbalskih akademija iz šest gradova u okolini Vlašića. Dječaci dolaze u pratnji trenera i roditelja, pa smo sigurni da će Vlašić narednog vikenda  biti mjesto susreta, igre, druženja i zabave, u pravom smislu tih riječi.

Cilj nam je promocija zdravog načina života i skretanje pažnje na značaj bavljenja sportom još od ranog djetinjstva. Osim toga, želimo pokazati da Vlašić nije samo destinacija za ljubitelje zimskih sportova već da ova planina svojim gostima može ponuditi mnogo više, u svim sezonama i za sve generacije. Ove jeseni organiziramo prvi vlašićki fudbalski turnir za dječake, a u planu su i druge sportske, rekreativne i zabavne manifestacije“, govori Muamer Hurić, direktor marketinga i prodaje u hotelima Blanca i Pahuljica.

Svim gostima Vlašića narednog vikenda na raspolaganju će biti poznati hoteli Sunce, Blanca i Pahuljica.

Zadnje objavljeno