Biznis

Ništa od prodaje Natron-Hayata u Maglaju, riješen problem nabavke sirovina

Prodaja kompanije Natron Hayat u Maglaju njemačkim investitorima neće biti realizirana i to nakon što je napravljen plan rješavanja krize u kojoj se ova kompanija pronašla.

Kako smo ranije objavili njemački investitori bili su zainteresovani za kupovinu maglajskog Natorn-Hayata, a sve je već bilo skoro završeno. Međutim, do finalizacije dogovora ipak neće doći i to nakon što je sjedište kompanije u Turskoj napravilo plan revitalizacije proizvodnje i prevazilaženja krize oko sirovina.

PROČITAJTE I:   Za bazene na Bentbaši odobreno 1,5 miliona KM

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba svi problemi oko otežane nabavke sirovina su završeni, napravljen je konkretan plan rada i formiran je i budžet-plan za narednu godinu što je jasno da od prodaje bar za sada nema ništa.

Za Natron-Hayat bio je zainteresovan kupac iz Njemačke koji iza sebe ima veći broj firmi i zatvoren krug proizvodnje te im stanje ne tržištu sirovina ne predstavlja veći problem.

PROČITAJTE I:   Nove cijene cigareta

Inače poslovanje kompanije Natron-Hayat godinama nije bilo u krizi, plaće radnika su dobre, a nedavno im je isplaćeno i 1.080 KM jednokratne pomoći.

Autor: klix.ba

Zadnje objavljeno