BiH

Nove kontrole u SBK: Vozač BMW-a predao pištolj i kanabis, kod Travničanina pronađen speed – Bug.ba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u srijedu su prilikom kontrola oduzeli pištolj, kanabis i speed.

U ulici Nikola Šubić Zrinjski u Busovači u srijedu u 11 sati pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK izvršili su kontrolu i pregled vozila BMW, kojim je upravljao A. A. (30) iz Zenice.

“Tom prilikom A. A. je dobrovoljno predao vatreno oružje – pištolj, kalibra 7,62 milimetra, kao i određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis”, saopćeno je iz MUP-a SBK.

PROČITAJTE I:   Izvještaj sa 29. redovne sjednice Općinskog vijeća

Istog dana oko 20.50 sati u ulici Bosanska u Travniku pripadnici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Travnik izvršili su kontrolu i pregled Travničanina M. R. (46).

“Prilikom kontrole kod M. R. je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed”, neavedeno je u saopćenju MUP-a SBK.

PROČITAJTE I:   Poziv na obuku – Bolesti, štetnici i zaštita vinove loze – Žepče Portal

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedeno oružje i materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, zaključuje se u saopćenju MUP-a SBK.Izvor: bug.ba

Zadnje objavljeno