BiH

Novi poziv za Young European Ambassadors

Novi poziv za Young European Ambassadors- Young European Ambassadors (YEA) mreža objavljuje 10. juna novi poziv za prijave namijenjen mladima sa zapadnog Balkana, starosne dobi  između 18 i 29 godina, koji žele postati vođe promjena.
Mreža YEA pokrenuta je u avgustu 2020. godine sa 60 pokretača iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova *, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Suština mreže se može opisati raznolikošću i dijeljenju zajedničke vizije: zajedničko učenje jednih o drugima i o Evropskoj uniji, provođenje kreativnih projekata, sticanje novih vještina, povezivanje putem društvenih mreža, organizovanje inspirativnih događaja – uvijek vođeni idejom da je aktivizam mladih najmoćniji alat za društvene promjene.
‘YEA’ su postali poznata mreža koja sa svojim vršnjacima dijeli informacije o mogućnostima koje nudi EU – od obrazovanja i razvoja vještina do putovanja, propagande i još mnogo toga.
Nadajući se sigurnijoj godini koja je pred nama, sa radošću dočekujemo nove mlade lidere, koji će potaknuti promjene unutar svojih zajednica i regiona zapadnog Balkana i EU. Svi koji su zainteresovani za nove i uzbudljive platforme, za online i oflajn aktivizam – od društvenih medija, podcastova i webinara do stvarnih događaja, aktivizma zajednice i još mnogo toga – prijavite se!
Pozivamo vas da posjetite našu web stranicu webalkans.eu/yea/become-a-yea/ za više informacija o postupku odabira, uključujući odredbe i uslove sudjelovanja. Faza prijave započinje 10. juna i bit će otvorena do 10. jula 2021. godine.

PROČITAJTE I:   Imenovana nova Vlada Tuzlanskog kantona

Razglasite ovu vijest! Recite #YESTOYEA!

* Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa rezolucijom ON 1244/1999 i mišljenjem Međunarodnog suda za pravdu o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti

Zadnje objavljeno