BiH

Od 23.00 do 04.30 obustava saobraćaja kroz tunel Crnaja, povremena propuštanja

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od večeras kreće obustava saobraćaja u vremenu od 23.00 sata do 04.30 sati, uz povremena kraća propuštanja (ukoliko se formira duža kolona vozila).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

PROČITAJTE I:   JU Bolnica Travnik bogatija za specijalistu urologa - Bug.ba

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

PROČITAJTE I:   Krišto i Von der Leyen o ključnim prioritetima za napredak BiH na europskom putu

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

I dalje u zasjenjenim stranama viših planinskih prijevoja upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz. U većem dijelu zemlje saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. Vozačima se preporupčuje da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tags

Zadnje objavljeno